Nieuws

Jaarverslag FEE Nederland

Bekijk het jaarverslag van FEE Nederland 2013

jaarverslag

 

 

Brabantse hotels stimuleren keuze voor milieuvriendelijk woon-werkverkeer

Brabantse hotels stimuleren keuze voor milieuvriendelijk woon-werkverkeer

Vught –16 september 2013

Vandaag zijn Landgoed Huize Bergen, kloosterhotel ZIN en conferentiehotel De Spreeuwelse Heide in samenwerking met Stichting Stimular een project gestart om milieuvriendelijk woon-werkverkeer te stimuleren. Door opstapdagen, leenweken en proefritjes hopen ze medewerkers en gasten te enthousiasmeren voor deze ‘groene’ manier van reizen.
Stichting Stimular heeft als doel ondernemers en managers in al hun beslissingen duurzaamheid mee te laten nemen, zo ook in woon-werkverkeer. Met advies van regionale fietsenspecialiast ‘Spijkers fietsen’ en het scootermerk ‘Ebretti’ zijn er door Landgoed Huize Bergen, kloosterhotel ZIN en De Spreeuwelse Heide elektrische scooters en elektrische fietsen aangeschaft. Middels een tweetal ‘opstapdagen’ willen ze medewerkers kennis laten maken met milieuvriendelijk vervoer van woning naar werk.


Tijdens de opstapdagen werd de mogelijkheid geboden om de scooters en fietsen uit te testen met een proefrit over het landgoed. Voor advies op maat waren de specialisten van het product aanwezig om te informeren. Daarnaast kunnen medewerkers na de opstapdag een e-scooter of elektrische-fiets reserveren voor een leenweek. Met een leenweek kunnen ze pas echt kijken of een van deze ‘groene’ vervoermiddelen straks de auto kan gaan vervangen.
Na de testperiode voor de medewerkers wordt ook gasten de mogelijkheid geboden een proefrit te maken in de directe omgeving, in de hoop ook hen te kunnen inspireren om bewust te kiezen voor een milieuvriendelijker vervoermiddel.


 

Jaarverslag MIA en Vamil online

25 juni 2013

Het jaarverslag 2012 voor de regelingen MIA en Vamil staat online. Ondernemers kunnen met MIA\Vamil extra investeringsruimte creëren voor de aanschaf van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. U kunt het jaarverslag raadplegen op https://www.agentschapnl.nl/content/jaarverslag-2012-miavamil.

Groen en groei gaan hand in hand. Ondanks de crisis investeerden ondernemers in 2012 ruim 1,9 miljard euro in duurzame en innovatieve technieken. Dat betekent een toename van 0,7 miljard euro ten opzichte van 2011. Bijna 95 procent van het totale bedrag is geïnvesteerd in de Groene Groei thema’s mobiliteit, bouw, ‘biobased economy’ en afval.

Met name de thema’s duurzame mobiliteit’ en ‘duurzame bouw’ laten een sterke toename zien. Nieuw sinds 2012 is dat ondernemersinvesteringen in een nog vroegere innovatiefase fiscale ondersteuning kunnen krijgen. Het gaat dan specifiek om de eerste toepassing in Nederland van een innovatieve milieuvriendelijke techniek. Steeds meer bedrijven uit verschillende sectoren maken gebruik van de MIA\Vamil. De dienstverlenende sector investeerde in 2012 dubbel zo veel ten opzichte van 2011.

Inmiddels is AgentschapNL bezig met het samenstellen van de Milieulijst 2014. Uw suggesties voor de nieuwe Milieulijst zijn welkom. Wanneer u deze suggesties vóór 1 september stuurt, is er nog voldoende tijd deze te toetsen aan de criteria.

Themamiddag 24 juni 2013

Duurzaam = Eco chic

   

 Fletcher Hotel Amsterdam    Maretti Project Verlichting           Blackstar bamboe fiets

Onze volgende bijeenkomst is op 24 september op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op het duurzame Dit Smaakt naar Meer!
Paviljoen in de Ahoy Rotterdam

Jaarverslag FEEN

Het jaarverslag van FEE Nederland 

Eerste NBAV-keurmerken aan accommodaties en reisorganisaties uitgereikt

Baarn, 8 juni 2012
 
Na de lancering van het keurmerk van de Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties (NBAV) oktober vorig jaar, ontvingen 7 juni al tien aangepaste vakantieaccommodaties en reisorganisaties het NBAV-keurmerk. Bestuurslid NBAV, Richard Ruiter, reikte de gevelschilden en certificaten feestelijk uit tijdens de Algemene Ledenvergadering van de NBAV. Met het keurmerk  borgt de NBAV de kwaliteit van accommodaties en reisorganisaties voor mensen met een beperking.


 
Alle NBAV-leden maken zich hard voor kwaliteit en vinden kwaliteit belangrijk voor hun gasten, mensen met een beperking. Ieder lid van de NBAV moet sinds oktober 2011 voldoen aan een reeks kwaliteitscriteria. De eerste tien NBAV-leden die aan alle kwaliteitscriteria voldoen en het keurmerk ontvingen, zijn:
·         De Putse Hoeve - Bergeijk
·         Stichting Wielewaal - Hilversum
·         De Vrije Vogel - Elsloo
·         Schik Organisatie Begeleide Vakanties- Sint Anthonis
·         Stichting Alle Mens aan Dek- Kortenhoef
·         ECT Zorgvakanties - Schalkwijk
·         Groepaccommodatie De Blauwe Kei - Mierlo  
·         VNB Reizen - Den Bosch
·         Bio- Vakantieoord – Arnhem
·         De Kibbelhof - Schoonoord
 
Alle overige bij de NBAV aangesloten accommodaties en reisorganisaties zullen in de loop van dit jaar ook gekeurd worden. Naleving van de kwaliteitscriteria wordt iedere drie jaar gecontroleerd door Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). De Stichting KMVK is een samenwerking tussen RECRON, HISWA Vereniging en de ANWB.