Nieuwe uitgave van Kust & Zee
Er is weer een nieuwe versie uit van het blad Kust & Zee. Dit blad staat boordevol inspirerende verhalen, prachtige foto's en informatieve artikelen over alles wat met de kust en zee te maken heeft. Of je nu een natuurliefhebber, watersportfanaat of strandganger bent, dit nummer biedt voor ieder wat wils. Nieuwsgierig? Blader door de digitale versie van het blad via de volgende link: Kust & Zee (digitaalpubliceren.com).
Bekijk ook onze andere blogartikelen
Center Parcs Het Meerdal zet in op duurzaamheid met meerdere initiatieven | #groenidee
Bij Center Parcs Het Meerdal worden bezoekers verrast met een reeks duurzame initiatieven die zowel de milieubewustheid verhogen als bijdragen aan een groenere toekomst. Deze initiatieven zijn…
Bibliotheek Alphen-Centrum introduceert ruil- en weggeefkast & plantenbieb | #groenidee
Bibliotheek Rijn en Venen Alphen-Centrum introduceert een inspirerend initiatief om duurzaamheid te bevorderen: de ruil- en weggeefkast & plantenbieb.
Hampshire Hotel Delft Centre renoveert hotelkamers duurzaam | #groenidee
Na 13 jaar heeft Hampshire Hotel Delft Centre een duurzame make-over gegeven aan hun kamers, waarbij milieubewustzijn voorop stond.
Dierenpark Amersfoort schittert met grootste zonnecarport van de stad! | #groenidee
Dierenpark Amersfoort heeft zijn duurzame ambities kracht bijgezet door de opening van de grootste zonnecarport van Amersfoort, gelegen op het bovenste dek van hun parkeergarage.
RCN De Flaasbloem met een duurzame watertap voor eigen bronwater | #groenidee
RCN De Flaasbloem, een recreatiepark in Noord-Brabant, heeft een milieuvriendelijk initiatief op het park: een duurzame watertap voor eigen bronwater.
Hoe pak je dóór? | De rol van een keurmerk
Vorige maand reikten we de Green Key certificaten voor 2024 uit. Dat waren er maar liefst 750. Want Green Key zit stevig in de lift. Vooral uit de hoek van de bungalowparken is er veel…
Museon-Omniversum vergroent gebouw met groendak | #groenidee
Het Museon-Omniversum in Den Haag heeft een groendak dat bedekt is met levende planten, waarmee het zorgt voor een groenere én gezondere omgeving.
Landal Hoog Vaals stimuleert duurzaam dineren met menukaart | #groenidee
Landal Hoog Vaals maakt gebruik van een duurzame menukaart, toegewijd aan groene keuzes en duurzaam genieten.
Plicht of inspiratiebron? | Column van onze keurmeester
Als keurmeester van Green Key en Duurzaam Gastvrij loop ik alweer een paar jaar rond in de recreatiesector. Een van de zaken die mij opvalt, is dat de aandacht voor Green Key en Duurzaam Gastvrij…
Europarcs Markermeer ondersteunt medewerkers met weggeefbak | #groenidee
Europarcs Markermeer heeft een sociaal én milieuvriendelijk initiatief met de weggeefbak voor medewerkers.
Golden Tulip Leiden Centre innoveert ontbijtbuffet met duurzame dispenser | #groenidee
In een bewuste stap naar duurzaamheid heeft Golden Tulip Leiden Centre zijn ontbijtbuffet vernieuwd met een milieuvriendelijke ontbijtdispenser, mogelijk gemaakt door samenwerking met TLANT.
Snowworld Landgraaf vermindert de berg papierafval met sticker | #groenidee
Snowworld Landgraaf heeft in de toiletten pakkende stickers hangen die mensen aanzet om minder papier te verbruiken.
Hotel Kapellerput en Clean the World bundelen krachten voor gerecycled zeep | #groenidee
Hotel Kapellerput heeft een milieuvriendelijk partnerschap aangekondigd met Clean the World, resulterend in gerecycled zeep.
Duurzaam ontbijtbuffet bij Leonardo Hotel IJmuiden Seaport Beach | #groenidee
Leonardo Hotel IJmuiden Seaport Beach omarmt duurzaamheid met twee innovatieve keuzes voor hun ontbijtbuffet, resulterend in aanzienlijke voordelen.
Van der Valk Hotel Heerlen breidt duurzaamheid uit met duidelijke instructies voor afvalscheiding | #groenidee
Van der Valk Hotel Heerlen heeft een innovatief idee geïntroduceerd om hun inzet voor duurzaamheid verder te versterken. In de keuken van het hotel is een duidelijk instructieformulier opgehangen,…
De Groene Menukaart: duurzaamheidsadvies voor historische panden
Wil je jouw historisch pand verduurzamen en tegelijkertijd je ecologische voetafdruk verkleinen? De Groene Menukaart biedt de perfecte mix van inspiratie en praktische tips voor een duurzamere…
Reduceer je CO2-uitstoot door het gebruik van duurzame energie
Als ondernemer sta je tegenwoordig voor de keuze of, en hoe, je je organisatie wilt verduurzamen. Bijvoorbeeld op het gebied van zakelijke energie. Je kan bij het afsluiten vaneen nieuw…
Two Brothers Hotels communiceert effectief met duurzame websitepagina | #groenidee
Two Brothers Hotels zet een duurzame stap voorwaarts door een informatieve en gebruiksvriendelijke webpagina over Green Key en duurzaamheid op hun site te lanceren. Deze pagina biedt gasten…
Preventie & Adaptatie | Column van onze keurmeester
Extreme hitte en een groeiende kans op natuurbranden, kort opgevolgd door extreme piekbuien en wateroverlast. De uitersten die door verandering van het klimaat in het weerbeeld ontstaan worden ook…
Roompot Callantsoog oogst duurzaamheid met eigen groente- en kruidenkas | #groenidee
Roompot Callantsoog heeft een groen initiatief gelanceerd door een eigen groente- en kruidenkas te introduceren. Deze kas voorziet gasten van vers, lokaal geteeld voedsel, waardoor niet alleen de…
Welke vissoorten mogen op de menukaart?
Eén van de Green Key criteria voor het thema Eten en Drinken gaat over het inkopen van verantwoorde vis. Wij krijgen regelmatig vragen (en klachten) binnen over de verschillende vissoorten die wel…
Slim Energiecontract | Column van onze keurmeester
Energiecontracten bieden steeds meer mogelijkheden. Wie zekerheid zoekt, sluit een meerjarig contract af. Wie goed kan inschatten hoe zijn verbruikspatroon gedurende de dag en de seizoenen…
Het Hunebedcentrum introduceert duurzame wijnselectie | #groenidee
Het Hunebedcentrum presenteert een groen initiatief: een duurzame wijnselectie. De bezoekers worden nu verwend met wijnen van The Green Wine Company, geproduceerd door bevlogen wijnboeren die zich…
Landal De Waufsberg innoveert met duurzaam afvalbeheer doormiddel van communicatie | #groenidee
Landal De Waufsberg heeft een idee geïntroduceerd dat niet alleen de gasten informeert over de afbraaktijd van verschillende soorten afval, maar hen ook actief aanmoedigt om de omgeving schoon te…
Afval als voedingsbodem voor nieuwe producten: Bij De Clique in Utrecht doen ze het
Afval recyclen gebeurt steeds meer in Nederland. Toch belanden er nog veel te veel biostromen zoals koffiedik, snij- en voedselresten bij het restafval, waarna deze laagwaardig worden vernietigd…