Onze labels/keurmerken

Een overzicht van de labels/keurmerken waarvoor wij de inspecties verzorgen.

Green Key

Green Key is nog een relatief jong internationaal initiatief maar heeft inmiddels wereldwijd zo'n 1600 deelnemers. De Stichting KMVK is een zeer actieve speler en ontwikkelt steeds weer keurmerken en certificaten voor bedrijfssectoren in de toeristisch- recreatieve sector en mice markt. In Nederland vinden we de Green Key voor diverse bedrijfsgroepen (o.a. hotels, conferentiecentra, campings, bungalowparken, dagrecreatie).

Website

 

Duurzaam Gastvrij

Vanaf 1 januari 2021 lanceert Stichting KMVK het nationale label Duurzaam Gastvrij. 
Onder dit keurmerk (Gelieerd aan Green Key) vallen de bedrijfgsgroepen bibliotheken, wellness en sauna, varende locaties en zwem-en indoor sportlocaties.

Website

 

Blauwe Vlag

De Blauwe Vlag is de oudste en het meest succesvolle milieukeurmerk wereldwijd. Het ziet toe op veilige en schone stranden en duurzame jachthavens. Het wordt in 47 landen uitgevoerd en er zijn meer dan 4500 bedrijven en gemeenten aangesloten. De Blauwe Vlag is er voor stranden en jachthavens.

Website

 

Nationale Classificatie Groepsaccommodaties

Voor de Nationale Classificatie Groepsaccommodatie (NCG) verzorgen wij de inspecties en de afhandeling van deze inspectie. Zoekt u een met sterren (****) geclassificeerde accommodatie dan kunt u hier kijken.

Website

 

Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties

De Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties (NBAV) vindt dat iedereen met een beperking een heerlijke vakantie verdient. Daarom is er het NBAV-Keurmerk. Onze inspecteurs inspecteren vanaf 2011 ook in opdracht van de NBAV hun leden.

Website

 

Natuurkampeerterreinen

De stichting KMVK verzorgt vanaf 2008 voor Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur, de inspecties van de Natuurkampeerterreinen.

Website

 

Trekkershutten

Net als voor de natuurkampeerterreinen inspecteren onze inspecteurs ook in opdracht van Stichting De Groene Koepel, hun trekkershutten.

Website

iwejofjwow

Stichting Vis&Seizoen

Vanaf 1 januari 2016 zijn Vis&Seizoen en Stichting KMVK een professionele samenwerking aangegaan. Met als doel het verhogen van het duurzaamheidspercentage van en voor de Vis&Seizoen partners. De Stichting KMVK voert voor Stichting Vis&Seizoen de keuringen uit.

Website