Ga direct naar:
Aanmelden

Aanmelden Blauwe Vlag uitreiking 8 mei 2014

Uw Gegevens
Deelname lunch en Middagprogramma. Geef met de cijfers 1 en 2 aan wat uw voorkeur is. Hieronder staat een beschrijving van de workshops in het middagprogramma.
1e/2e keus
1e/2e keus
1e/2e keus
1e/2e keus
1e/2e keus
1e/2e keus

Workshops

Middagprogramma.

 

Tijdens het middaggedeelte bieden wij u een aantal interessante workshops en een rondleiding aan. Maakt u uw keuze kenbaar op het formulier.Wij verzoeken u hierbij een eerste en een tweede voorkeur aan te geven.

 

Toelichting op de onderdelen van het middagprogramma.

1.Bezoek Forteiland

Een bezoek aan het Forteiland is een unieke beleving. U vertrekt met een bootje vanaf de jachthaven naar het grootste fort van de Stelling van Amsterdam, onderdeel van het Unesco Werelderfgoed. Het lange gangenstelsel en de verschillende vertrekken laten altijd een grote indruk achter bij de bezoekers.
Tijdsduur: ca. 1 ½ uur. (www.forteiland.nl)


2. Blokarten
Altijd al eens in een blokart willen rijden? Dan is dit uw kans! Seaside Sports zal uw rit begeleiden. Zo maakt u kennis met een van de wind- en watersporten die op het brede strand in IJmuiden aan Zee wordt beoefend.
Tijdsduur: 30 minuten per persoon per ronde. (www.seasidesports.nl)


3. Bunkerwandeling
Vrijwilligers van het Bunkermuseum leiden u door de duinen langs de zware geschutsbunkers en vuurleidingsbunkers van de kustbatterij Heerenduin en luchtdoelbatterij Olmen; een indrukwekkende wandeling langs een uniek stuk cultuurhistorie.
Tijdsduur: ca. 1 ½ uur. (www.bunkermuseum.nl)


4. Rondvaart door de havens van IJmuiden
Vanuit de jachthaven vertrekt de rondvaartboot voor een educatieve en avontuurlijke vaartocht door de havens van IJmuiden, langs de visafslag, de reddingsboten, de vissersschepen, de Duitse duikbootbunker uit de Tweede Wereldoorlog en de nautische verkeerstoren. Verder gaat de tocht langs het Forteiland, de sluizen van IJmuiden, Tata Steel (Hoogovens) en de pieren.
Tijdsduur: 1 ½ uur. (www.ijmuidensrondvaart.nl)


5. Rondleiding door de jachthaven Marina Seaport IJmuiden
Grenzend aan het natuurschoon van een wijds zandstrand, nationaal park Zuid-Kennemerland en de Noordzee ligt Marina Seaport IJmuiden. De havenmeester leidt u rond en laat u kennismaken met deze moderne, veilige haven, voorzien van alle technische faciliteiten.
Tijdsduur: ca. 1 uur. (www.marinaseaport.nl)

Onder voorbehoud:

6. IJmuider Reddingsbrigade (IJRB)
Het bewakingsgebied van de IJRB strekt zich uit van het strand van Velsen-Noord tot het strand van Bloemendaal. Om de strandbewaking goed uit te kunnen voeren, heeft de IJRB de beschikking over een hoofdpost, drie hulpposten, twee terreinvoertuigen en zes boten. Medewerkers van de IJRB geven graag een presentatie over hun activiteiten op de hoofdpost.

Tijdsduur: ca. 30 minuten. (www.ijrb.nl)